FAQ

Dit zijn de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen?
Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Voorbereiding

Nee! Nadat jullie de tour hebben geboekt komt er een instructiemail jullie kant op.  Staan jullie op het punt om te beginnen? Vul de code in, in de app en de tijd loopt!

Dit hoeft niet per se. Zorg er wel voor dat je een volle batterij hebt. Gaat je accu niet lang mee? Neem dan voor de zekerheid een powerbank mee.

The City Escape is op elk apparaat te spelen. Voor optimaal gebruiksgemak raden aan om te kiezen voor de grootste telefoon uit jullie team. 

Omdat je onze puzzels oplost aan de hand van elementen uit de stad raden we aan om The City Escape te spelen overdag of vroeg avond. 

Het spel

Ja! In de app vind je een pauzeknop, die je altijd & overal kunt indrukken. Alle timers staan dan op pauze, zodat jullie kunnen genieten van een lekker hapje of drankje. Weer helemaal opgeladen? Dan kunnen jullie gewoon verder waar jullie waren gebleven.

Ja! Onze app heeft een pauze knop waardoor er altijd tijd is voor een drankje of hapje. Wist je dat je met de tour in Nijmegen 20% korting krijgt op een lunch bij lunchcafé De Bruijn? Dit lunchtentje komen jullie onderweg tegen!

Nee! Jullie mogen er zo lang over doen als jullie willen. 

Bij een raadsel heb je altijd de mogelijkheid tot het krijgen van een hint en hierna ook de mogelijkheid tot het krijgen van het juiste antwoord. De tijd die jullie hiervoor gebruiken wordt toegevoegd aan jullie eindtijd, zo houden we een eerlijk klassement! Kom je er dus even niet uit? No worries! Op deze manier kun je altijd door naar het volgende punt in de stad.

We vinden het belangrijk dat alle teamgenoten uitgedaagd blijven tijdens de tour. Daarom zijn alle puzzels echte hersenkrakers, waarbij je elementen uit de stad gebruikt. Geen saaie meerkeuzevragen, maar hersenkrakers, vergelijkingen en pittige dilemma’s.

In 1,5 tot 2,5 uur ontdek je de stad met The City Escape. Hierin leg je een afstand af van ongeveer 3-4 km, met daarin natuurlijk uitdagende raadsels, een verhaal over de stad & leuke feitjes. En geloof ons: de tijd vliegt voorbij!

Groepen

Klik op de button “Boek een tour” rechtsboven en kies de stad waar jullie willen spelen. De tour zit nu in jullie winkelwagen. Hier kun je het aantal tours  aanpassen. 

Teamuitje, vriendenweekend of bedrijsactiviteit? We denken graag met je mee zodat jullie een leuke dag tegemoet gaan, zonder zorgen! Doe een groepsaanvraag en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

De tour speel je met 2-4 personen op 1 telefoon. Omdat de tour erg interactief is – waarbij je allerlei elementen uit de stad gebruikt – blijft iedereen in de tour betrokken & enthousiast. 

Praktische informatie

Ja! Omdat de puzzels interactief zijn zal je items moeten slepen, combineren op je scherm. Geen zorgen, dit wordt allemaal uitgelegd in de tutorial. Wel is het mooi meegenomen als je goed overweg kan met een telefoon. 

Je vindt onze zelfontworpen app in de Google Play Store of de App Store. 

Voor het invullen van de code in de app heb je internet nodig. Hierna kan je je internet uitzetten. Voor het geven van je beoordeling, het uploaden van je foto’s en het bekijken van je ranking heb je wel internet nodig. 

Ja! The City Escape start op een vast startpunt, centraal gelegen. 

De tours zijn tot nu toe alleen in het Nederlands beschikbaar. De Engelse vertalingen komen eraan, houd onze website in de gaten.